info@toebak.eu |  0227-542322 | 0653863276
0227-542322 info@toebak.eu Menu

Autolease

Wilt u een (bestel)auto leasen? Toebak Financieel Dienstverleners kan u ook hierin verder helpen. Wij werken samen met DAK-autolease om voor u te zoeken naar het beste aanbod. Vrijwel voor alle auto’s kunnen wij een leaseaanbod verzorgen en denken graag met u mee. Zo kunt u met ons sparren over de mogelijkheden en in kaart brengen welke keuze voor u het verstandigst is.

Een lease contract kan per soort verschillen. Bent u consument? Dan is private lease de optie voor u. Bent u een zakelijk relatie? Dan zijn er meerdere vormen van lease waaruit u kunt kiezen.

Private lease

Private Lease is precies hetzelfde als het reeds lange tijd ingeburgerde Zakelijke Lease, alleen dan voor consumenten. Binnen het leaseproduct zijn dezelfde service-elementen opgenomen als bij Zakelijke Lease, zoals reparatie, onderhoud, banden, verzekering, houderschapsbelasting en vervangend vervoer. U huurt feitelijk een auto voor een vooraf afgesproken periode van 24 tot en met 60 maanden voor een vast bedrag per maand, zonder risico. Na afloop van die periode heeft u het eerste recht op koop, maar niet tegen een vooraf vast gestelde prijs. U kunt dus altijd nog bepalen of dit dan interessant is.

Producten van DAK Autolease voldoen altijd aan de eisen gesteld binnen het Keurmerk Private Lease. Dit keurmerk is opgesteld door de Autoriteit Financiële Markten (AFM), de Consumentenbond en de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA), en heeft als doel de bescherming van consumenten die gaan private-leasen. Dankzij dit keurmerk weet u dus zeker dat u verantwoord en veilig een auto leaset.

Zakelijke lease

Zakelijke Lease is er voor de zakelijke gebruiker. Bij Zakelijke Lease huurt u een auto voor een vooraf afgesproken periode van 24 tot en met 60 maanden. Na afloop van die periode heeft u het eerste recht op koop, maar niet tegen een vooraf vast gestelde prijs. U kunt dus altijd nog bepalen of dit dan interessant is. In de meest gangbare vorm van Zakelijke Lease (Operationele) zijn service-elementen opgenomen, zoals reparatie, onderhoud, banden, verzekering, houderschapsbelasting en vervangend vervoer. U loopt geen enkel risico en betaalt een vast bedrag per maand en de benzinekosten, verder niets. Zo zijn de voordelen van autorijden geheel voor u, maar zonder de risico’s.

Zakelijke lease exclusief verzekering

Tevens hebben wij de optie om een lease contract aan te bieden, zonder dat de verzekering hierbij in zit. Wij zullen dan vrijblijvend voor u kijken of wij de verzekering goedkoper/beter voor u kunnen vinden bij andere partijen, dan de verzekering die normaliter aan het leasecontract is gekoppeld. Dit kan zorgen voor een besparing en u kunt ons blijven benaderen voor vragen over uw verzekering of in het geval van schade, zoals u dat gewend bent.

16% bijtelling op elektrische auto’s

Voor elektrische auto’s tot € 35.000 is de bijtelling in 2022 nog maar 16%. Het bijtellingspercentage blijft tot 2024 16%, maar de drempel om recht te hebben op deze lage bijtelling wordt in 2023 gereduceerd naar € 30.000. Uiteindelijk zal de bijtelling in 2026 op 22% komen.

Financial lease

Het grote voordeel van Financial Lease is dat u precies voor die ene auto kunt gaan die je altijd al had willen hebben. Of die ene unieke gebruikte auto, die onverwacht te koop staat. Bij andere vormen van lease kunt u weliswaar aangeven waaraan een auto moet voldoen, maar met Financial Lease krijgt u de auto die u zelf hebt gezien en uitgekozen.

Bij Financial Lease is de auto vanaf het moment dat u het leasecontract ondertekent van u. Bij Financial Lease geldt een looptijd van 24 tot en met 60 maanden, en is toepasbaar op zowel nieuwe als gebruikte auto’s. De auto staat op uw balans geactiveerd. U financiert de auto en daar betaalt u rente voor. Financial Lease kan interessant zijn voor eenmanszaken: een auto mag u afschrijven, maar u hoeft niet de volledige investering op te brengen. U hebt bovendien in sommige gevallen (auto als bedrijfsmiddel) ook nog de mogelijkheid tot investeringsaftrek.